Sēklu diedzēšanas trauks

Diedzēšanas komplekts sastāv no viena sietiņa un vāciņa
Raksts: Tīkls
Kods:
2071547-TPE82
Svars:
1 kg

Neglazēts māla diedzēšanas trauks nodrošina sēkliņām ideālus apstākļus dīgšanai – tie ir ļoti līdzīgi dabiskam dīgšanas procesam zemē! Māls ir porains, tas labi absorbē ūdeni, nodrošinot vajadzīgo mitrumu un ventilāciju sēkliņām. Tumsa sēkliņām nodrošina izcilu garšas kvalitāti un labākās uzturvērtības, jo dabiski arī augsnē sēkliņas dīgst tumsā.
Vāciņs vajadzīgs arī , lai mitrums neizgarotu un sēkliņas neizkalstu!

Kā diedzēt:
• sēkliņas uzbriedina - iemērc ūdenī un atstāj uz 12h
• sietiņu iemērc ūdenī, lai porās sasūcas mitrums
• pārliek sēkliņas diedzējamā traukā, noskalo zem krāna
• uzlieciet vāciņu un atstājiet dīgt
• atkarībā no šķirnes – sēkliņas būs sadīgušas pēc 2-5 dienām, un tās ir gatavas lietošanai
• skalošanu un ūdens maiņu uz šķīvīša veiciet katru dienu
• ja vēlaties dīgstus audzēt tālak – novietojiet trauciņu uz loga, lai tās sāk augt un zaļot.
• sadīgušās sēkliņas var labi uzglabāt ledusskapī (3-4 dienas)
Lai patstāvīgi nodrošinātu sev ražu un dauzdveidību– iesakam lietot 2 vai 3 trauciņus un sēt tajos sēkliņas pamīšus – kamēr vienā raža ir gatava ēšanai, otrā jau sāksies process – tādā veidā jums visu laiku būs gatavi dīgsti.

Diedzēt var jebko, bet visātrāk izdīgsts kvieši un ķīnas pupiņas.
Diedzējamās sēklas var nopirkt EKO veikaliņos, bet Mung (Ķīnas) pupiņas var droši lietot veikalā nopērkamās. Smalkas sēkliņas (redīsi, lucerna) lieciet uz kafijas filtriem, lai tās neizkrīt pa caurumiņiem. Par kviešu zelmeni meklējiet info online - tā ir ļoti plaša.

Kopšana: trauciņu nemazgājiet ar mazgāšanas līdzekļiem! Tikai noberziet un izžāvējiet.
Sēkliņas dīgst visu cauri gadu! Nav jāgaida pavasaris, lai lietotu šo ārkārtīgi spēcīgo uzturvielu avotu. Lieto visu gadu un esi vesels!